maandag 13 mei 2024

Dag 39 Camino del Norte Abadin

 Het beloofde een behoorlijk klim te worden, maar gelukkig viel het mee! Wel 550 meter klimmen, hoorde ik net. Het was fris en wat bewolkt, maar heerlijk wandelweer! De route ging glooiend over een bergweggetje! Prachtige vergezichten vergezellen ons de hele wandeling! We hadden de keus uit een steile korte route of een glooiende lange! De keus viel uiteindelijk op de lange glooiende route! 

Groen, waar je ook kijkt! Over 17 km doen we 5 uur en we bereiken om 13.30 uur de herberg! Tja, wat moet ik van de herberg zeggen? ‘Kost wat, maar dan heb je ook wat!’ zou Zoonlief zeggen! De herberg is prachtig!

Er zijn stapelbedden! Met witte lakens en handdoeken! In verband met Dochterlief boeken we steeds voor een herberg! Met 3 mensen ergens aan komen is spannend! Morgen hebben we weer wat geboekt, maar daarna doen we twee dagen omgeboekt! 

Bij pelgrimeren hoort dat je de Weg aanvaard, zoals hij komt. Dat staat in schril contract met het pelgrimeren, zoals we het nu zien! De municipal herbergen kun je niet boeken. Voor wat meer geld kun je wel boeken en heb je een perfecte herberg! In dé municipal kun je soms niet koken en je kunt niet alle dagen wraps eten, zoals wij dat dan doen! Het is of een duurdere herberg en zelf pasta koken of goedkope herberg en menu del dia van 12 tot 15 euro. Per saldo ben je dan hetzelfde geld kwijt. Het jammere van dit proces is, dat in veel kleine dorpen de municipal sluit. Nu moet ik ook zeggen dat het niet meevalt om mensen te vinden voor het beheer en onderhoud!  Met als gevolg, smerige herbergen, koude douches en zo! Zeker nu we dichter bij Santiago komen, zie je meer grote en luxe herbergen! Dat levert ook werk op! Is in dit land ook belangrijk! Wat ik hier persoonlijk van vind? Lastig! Ik heb het niveau van slechte bedden en vieze douches eerlijk gezegd ook wel gehad! Maar een stukje soberder zou wat mij betreft mogen! Speciale herbergen  met juist gezamenlijk eten! Dat geeft sfeer en zo’n band! 

Voor nu genieten we van de heerlijke tuin, met zon! MijnMaatje kookt en het zal vast heerlijk zijn. We moeten het doen met wat we hebben! De winkel is dicht! 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten