donderdag 16 mei 2024

Dag 43 Camino de Norte Sobrado

Het was een drukke dag! Het was een lange etappe! Veel indrukken! Nu pas,  om 20:50 uur,  kom ik er toe om mijn blog te schrijven! 
Ik lig in een heerlijk bed in een lekkere warme slaapzaal! Zo lekker! Ik heb vandaag een paar keer met handschoenen aan gelopen! Zo koud! Ook de keuken hier in het klooster was koud en ook de ruimte waar de versper gehouden werd,  was koud! Ondertussen komen de mede pelgrims de slaapzaal binnen! Ik hoor aan hun zuchten dat ze balen! Wij liggen al in bed en dan is het niet not done om het grote licht weer aan te doen! Zij moeten zich nog klaar maken voor de nacht! In het donker! Inwendig moet ik grinniken! 
Het bed ligt heerlijk. Ik was niet van plan om naar het klooster te gaan! Van de vorige keer heb ik nog een trauma. Koud, smerig en vreselijke bedden! Maar het klooster is gerenoveerd! Er is in de slaapzaal zelfs vloerverwarming! 
Deze Camino is qua slapen heerlijk! Veel mensen reserveren en dan hoef je ook niet vroeg weg! Je plaats voor de nacht heb je immers al! Dat betekent grofweg, 22:00 uur liggen en 7:00 uur opstaan! Wat een genot! Wij waren vanmorgen om 5 voor 7 de eersten, dachten wij! Dat was niet helemaal zo! De twee oudere mannen zaten al aan het ontbijt! Een paar stukjes brood en koffie! Dochterlief was even helemaal van het padje!”Is dit het ontbijt?” Join the Camino, kindlief! Waar is de yoghurt, broodjes, taart? Ze zag de bui voor deze dag al hangen! Geen bars of winkels. Alleen op een paar stukjes brood’ Voor de lunch de spaghetti van gisteren met nog 2 bananen! Tot overmaat van “ramp” hadden de hospitaleros ons kaasjes ook rijkelijk uitgedeeld aan alle pelgrims! Dus het werd ook nog eens brood met niks tijdens de route. 
Tegen twee koffiezetapparaten, broodrooster en waterkoker was het elektriciteitsnet in de herberg niet bestand! Daar zaten we in het schemer! De nieuwe herbergiers opzoek naar de meterkast. Gedoe, gedoe, paniek! Maar MijnMaatje die alles kan, keek alleen, liet de opwinding de opwinding, en ging in een lijn naar de meterkast, die hij al lang ergens gezien had,  en met een handomdraai deed alles het weer! Hij mag gelijk volgend jaar komen als herbergier!! 
De route was 25 km lang! Onderweg nergens een bar of zo! Alleen aan het einde was een bar. Qua prijzen maak je hier van alles mee. €3,00 voor 3 koffie, tot vanmiddag in een afstandse bar, waar de koffie uit de pruttelkan komt, 3 koffie voor €7,00 ! 
Bij het klooster worden we in groepjes van 6 toegelaten! Anders kan de monnik het niet overzien! Dit duurt zeker 20 minuten! Maar er kunnen hier 100 pelgrims slapen! Ze schrijven 18 pelgrims per uur in! Alleen het inschrijven duurt al  minstens 5 uur. Heeft een monnik bijna een dagtaak aan!!
In ieder geval zijn we om 16:00 uur binnen. Bed opmaken, even liggen, boodschappen doen, eten, naar de vesper, kloosterkerk nog even bekijken! Routes plannen voor ná Santiago, douchen en de dag is weer voorbij. Maar ik ben een tevreden mens! Weer een fijne dag! Waar het geluk weer met ons was! Een paar spetters regen! Zelfs Dochterlief merkte bij het eten op: “Wat is het Camino leven simpel, slapen, lopen, op tijd eten en dat herhaald zich steeds weer! Ze was het ontbijt van vanmorgen gelukkig al weer vergeten! 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten