maandag 20 mei 2024

Dag 47 Camino Finesterre Negreira

Stoppen en opnieuw beginnen? 

Gisteren was het einde van de Camino del Norte! Een geweldige ervaring! Niet nieuw voor ons, maar wel opnieuw mogen ervaren! Wat is het een prachtige route! De zee en dan langzaam overgaan naar groen. Teveel ervaringen om allemaal te delen! Gisteren in de Huiskamer van het Jacobsgenootschap zei een van de vrijwilligers: “ Ik hoor het al, doorgewinterde Camino gangers!”  Natuurlijk 10 jaar Camino’s lopen maken je misschien wel een expert in praktische zaken, maar het blijft ook elke keer een verrassing in wat je lichamelijk meemaakt! Je kunt werken aan je conditie, maar toch blaren en pijn van overbelasting overkomen je! 

We stoppen met de Norte en storten ons nog voor een week in een nieuw avontuur! Camino Finestere! Toen we deze ochtend vertrokken hadden we geen idee wat ons te wachten stond! Hoeveel mensen lopen door en hoeveel gaan er naar huis? Zijn echt letterlijk klaar met hun Camino! Zeker de mensen die wij steeds troffen vonden het welletjes! Camino del Norte wordt ervaren als de zwaarste! Je ziet er weinig ouderen! Sportieve getaande mensen. Ik zie op de foto’s dat in magerder ben geworden! Klopt ook wel, want de kleren beginnen ook ruim te zitten. Geheel in tegenstelling met wat we vandaag zien! Veel Koreanen! Maar ook veel dagjes lopers! Je ziet het gelijk aan de leeftijd en de lichaamsomvang. Veelal Spanjaarden tussen 45 en de 60.  Of Brazilianen. Hun Spaans is slecht te volgen. Ze doen dan stukken Camino en een bus brengt ze naar een hotel en een volgende etappe! Die wel 3 etappes verderop kan liggen! ( Wordt er net zo’n buslading hier gebracht!)

Als je dus tussen zo’n groep dagjesmensen in loopt, heb je het gevoel dat het heel druk is! Uiteindelijk is de albergue bij lange na niet vol! 

Het was een heerlijke wandeldag! We liepen zonder jas en in korte broek! De route was ook prachtig! We hadden even een behoorlijke stijle klim! Maar dat is na de Norte geen probleem meer!  Uiteindelijk hebben we weer 550 stijl geklommen en 400 gedaald. 

In de herberg neem ik een douche die afwisselend heel heet en dan heel koud is! Met een doucheputje dat niet leegloopt! Daar ben ik nu wel helemaal klaar mee! 

Dan regent het weer! Tuinslangenregen! Daar ben ik ook wel klaar mee! Vorig jaar toen we Via del Plata liepen was het zo droog, dat ik er bang van werd! Ook daar regent het nu best veel! Maar dit jaar spant qua regen de kroon van 10 jaar Camino lopen! Het boodschappen doen stellen we uit! Maar als onze magen erg beginnen op te spelen, moet het er toch echt van komen.  Dochterlief en MijnMaatje offeren zich op en ik blijf lekker in de herberg. Ik vind alles prima! Als het maar warm is! Bij terugkomst confisqueert MijnMaatje de grootste pan! Er zijn ook Koreanen en deze koken ook graag zelf! Hij is ze voor en we hebben een pan!  Hij kookt een linzensoep waar de lepel rechtop in blijft staan. Het restje doen we in onze blauwe bakken en eten er onder weeg wel op, 

Morgen is er een herberg waar je niet kunt koken en in het dorp is geen winkel! We laten ons dan verwennen! 

We hebben tot aan Finesterre alle herbergen geboekt! Dat betekent heerlijk ontspannen wandelen! We stoppen met de Camino en nemen vanaf nu vakantie! Met zon, als Weeronline klopt! 







Geen opmerkingen:

Een reactie posten